AEGIS

Trucuri simple

Cu cat viata este mai dificila, pe fondul provocarilor sociale si economice, cu atat mai mult lumea se arunca in cautarea fericirii. De regula, fericirea sta in doi. Majoritatea studiilor au demonstrat ca dincolo de avere si profesie, viata amoroasa este cea mai in masura sa ne faca fericiti. Astfel ca insasi mariajul a devenit subiectul preferat de discutie si dispute intre terapeutii de cuplu. Ei au tras concluzia ca cel mai fericit an de mariaj este cel de-al treilea. Primul an presupune acomodare, al doilea este unul al descoperirilor (sotul si sotia descopera lucruri noi si neasteptate unul la celalalt), iar al treilea an este cel mai fericit pentru ca fazele dificile ale inceputului au fost depasite. Al treilea an al mariajului este cel mai adesea dedicat maririi familiei, adica planificarii copiilor.

Ce te face fericit?

De aici, lucrurile se complica. Cu trecerea anilor, casnicia parcurge mai multe etape si se indreapta fie spre mai multa fericire, fie spre nefericire. Unele studii sustin ca dupa cel de-al treilea an, casnicia o ia la vale, sotii avand de infruntat provocari serioase, astfel ca cel de-al cincilea an de mariaj ii gaseste la capatul puterilor, secatuiti de eforturi financiare, obositi de cresterea copiilor, satui de rutina instalata intre ei. Alte studii sustin ca cel de-al saptelea an este cel critic. Daca mariajul rezista sapte ani este semn ca va rezista toata viata. Aceste studii se bazeaza pe ideea ca sentimentele dintre soti ating varsta maxima de supravietuire in conditii de tensiuni conjugale dintre cele mai banale. Discutand cu numeroase cupluri s-a concluzionat:

Se poate si mai dezirabil

• Jocurile online sunt parte componenta a casniciilor actuale, dar ele duc la reactii foarte diferite in cuplu. Astfel, daca numai unul dintre parteneri este obsedat de acest mod de distractie, mariajul are clar de suferit. Celalalt partener ajunge la frustrari din pricina ca sotul / sotia prefera sa se distreze virtual decat in compania sa. Jocurile online devin o prezenta nefasta, menita sa clatine pana la daramare relatia dintre soti. In schimb, exista cupluri pasionate in mod egal de jocurile online. Atunci jocurile online ajuta la intensificarea intimitatii si a sentimentelor dintre soti care au un numitor comun.
• Consumul de alcool pare influentat de statutul conjugal. De regula, alcoolul contribuie la o atmosfera placuta in cadrul caminului, cu conditia sa nu fie baut in cantitati exagerate. S-a dovedit stiintific ca dupa casatorie femeile incep sa bea mai mult, in timp ce barbatii incep sa bea mai putin. Desigur, fericirea reprezinta o notiune extrem de relativa atunci cand vorbim de cuplurile casatorite. Important insa este sa felul cum luptam pentru ea.